2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Yeni Bir Güvenlik Problemi Açığa Çıktı
İnternet     2017-05-30 11:35:29
Yeni Bir Güvenlik Problemi Açığa Çıktı
Internet Explorer ya da Firefox üzerinde çalıştırılan bir kod sayesinde Windows 7 veya Windows 8 işletim sisteminiz kullanılmaz hale getiriyor.

Ars Technica'nın çıkardığı habere göre Rus güvenlik uzmanları, bu  kod sayesinde NTFS diskinizi sistem kaynaklarının tamamını kullanmaya zorlayabiliyor ve bu da bilgisayarın kullanılamayacak kadar yavaşlamasına ve ardından çökmesi anlamına geliyor.

Kullanıcılar içerisinde özel bir kod olan görseli açınca kod devreye giriyor ve bilgisayarınız kullanılamaz hale geliyor

Bu koddan etkilenen tarayıcılar sadece Internet Explorer ve Mozilla Firefox. Yani herhangi bir işletim sistemi üzerinde Google Chrome kullanıyorsanız, güvendesiniz demektir. Aynı şekilde Windows 10 kullanıcıları da hangi tarayıcıyı kullanırsa kullansın bu koddan etkilenmiyor.

Microsoft'tan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat hatanın yakın zamanda  giderileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Sizde bu koddan etkilenmemek için bilmediğiniz bağlantılara tıklamayın ve güvenmediğiniz sitelere girmeyiz.