2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
İnstagram api kodu alma
Web Tasarımı     2019-04-12 10:50:20
İnstagram api kodu alma
İnstagram api kodu alma

İnstagram fotoğraflarını Web sitemizde mobil uygulama ve web sitelerinde görüntüleyebilmek için api kodunu kullanmamız gerekiyor. Bu yazımızda api kodunu nasıl alınır onu anlatacağız.


Öncelikle instagram hesabımıza giriş yapıyoruz. Daha sonra profilimizi görüntüleyip en alttaki “API” yazısı üzerine tıklıyoruz.

Daha sonra açılan sayfada manage clients bölümüne geliyoruz.

Buradaki alanları örnekteki gibi kendi bilgilerimize göre dolduruyoruz ve sign up diyoruz.

Daha sonra manage clients alanına tekrar tıklıyoruz.

Hemen altındaki Register a new clients alanına geliyoruz.
Buradaki alanları da yine örnekteki gibi kişisel bilgilerimize göre dolduruyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken alan Valid redirect URIs  alanıdır. Bu alan biz instagrama Apiye izin vermek için giriş yaptıktan sonra geriye yönlendirecek URL dir. Yani oluşturduğumuz uygulama(örn php ile yazdığımız hesap analiz uygulaması), instagramdan resim yorum gibi bilgileri çekmeden önce giriş yapılan hesaptan izin istemesi gerekmektedir. Bu izin için instagram sayfasına gider izin alır ve oluşturduğumuz uygulamaya bir Erişim anahtarıyla geriye döner işte erişim anahtarıyla döndüğü bu sayfa bu alandır. Doğru girmemiz gerekir. yanlış girmemiz sonucunda hatayla karşılaşırız
Bu aşamadan sonra security alanına gelip Disable implict oauth bölümündeki seçimi kaldırmamız gerekiyor.

Client ID yazan yerin karşısında ki kodu alın web sitemizdeki ilgili yere (Ayarlar/Instagram/Client ID) yapıştırın
Şimdi token almamız gerekiyor. Bunun için https://instagram.pixelunion.net/ adresine gidiyoruz. Ve generate Access token diyoruz.

Token kodunuz hazırlanmış olacaktır.İnstagram api kodu alma