2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Web Sitenizin Anasayfa Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Web Tasarımı     2019-05-20 11:21:17
Web Sitenizin Anasayfa Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Web sitemizin anasayfasında her bir yazının ve her bir resmin önemi çok büyüktür. Web sitelerinde ortalama sürelerin 4 saniyeye düştüğü bu zamanımızda bir şekilde size ulaşan ziyaretçinin sitenizde kalmasını sağlamanız için web sitenizin hızlı açılmasına ve kullanıcının ilgisini çekecek tasarıma önem vermeniz gerekecek.

Ana sayfalar var çünkü bir hikaye anlatıyor kullanıcıya. Gelen ziyaretçiye içeride neyle karşılaşacağını, nasıl bir deneyim yaşayacağını ve aradığını bulup bulamayacağını ana sayfalar anlatıyor. Her ana sayfanın ardında bir deneyim yatmalıdır. Kullanıcı ilk nereye bakacak, hangi resim daha çok dikkatini çekecek, yazıyı nasıl yazarsanız ziyaretçinin dikkati dağılmaz ve ilgili sayfaya yönlenir. Bunların tamamı deneyim ve araştırmalar ile bir noktaya gelmektedir.
 
Başlıklar ziyaretçinin dikkatini çekmeli ve ilgi odağı haline gelmelidir. kullanılan resimler ziyaretçiye olumlu bir havaya sokan mutluluk içeren resimlerden seçilmelidir. Anlatılmak istenen detaylar grafikler ile süslenmeli ve daha anlaşılır olmalıdır. Bunların yanısıra bir ana sayfa "temiz" sade ve kolay anlaşılır olması da çok önem arz etmektedir.
 
Hazırlayacağınız sayfada grafikler ürününüzü destekleyip onu ziyaretçilerin daha iyi anlamasına yardımcı olabilecektir. Ürününüz hakkında kullanacağınız verileri ziyaretçilerin satın alma kararlarında etkin bir rol oynamaktadır. Ana sayfanın içeriğinin ana üründen kopmaması gerek. Bazen metaforlar o kadar fazla oluyor ki ana üründen kopuk bir ana sayfa ortaya çıkabiliyor.
 
Bu detayların yanında ayrıca yazılım altyapısının da çok iyi bir durumda olması önemlidir. Sitenin açılma hızı yazılımın ne denli doğru yapıldığını bize gösterebilmektedir. Tüm bu tasarım detayların yanı sıra yazılım konusundaki kritik çalışmalar da başarılı bir ana sayfa sonucuna ulaşmanızda size yardımcı olabilecektir.