2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Wanna Cry Virüsünden Korunma
İnternet     2017-05-26 10:34:58
Wanna Cry Virüsünden Korunma
Şu sıralar internet aracılığıyla yayılan Wannacry, Wanna Cryptor, Wanna cryp veya Wcry isimleriyle bilinen açık kodları yaklaşık 2 ay önce piyasaya gönderilen Wanna Cry  fidye virüsü 2 ay sonra aktif edildi. Yaklaşık 150 ülkeden 200 binden fazla kişinin bilgisayarını ele geçirmiş durumda

Fidye virüsünün çalışma prensibi ise siz virüsün olduğu dosyayı tıkladığınızda bilgisayarınız kilitleniyor ve sizden en az 300 dolar ödemeniz karşılığında bir kod vereceklerini ve bu kodla bilgisayarınız tekrar eski haline geleceğini, diğer türlü bütün bilgilerinizin silineceğini söylüyorlar.

Microsoft saldırıyı inceleyerek kullanıcıları korumak için gerekli tüm önlemleri yerine getirdi. Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Uzmanı Tahir Bilici “Windows’un son yama güncellemesini hemen yüklemek gerekiyor. Bu sayede bu açıktan kurtulmuş oluyorsunuz. Fakat sevinmemek lazım. Çünkü daha öncesinde virüs sisteme yüklenmiş olabilir. Bunun için de kullandığınız antivirüsün en son güncellemesini yapmalısınız. Aksi durumda sisteminize Wanna Cry zararlısı yüklenebilir.” açıklamasını yaptı.

Peki bu virüsten korunmak için neler yapmalıyız ;

Öncelikle bilgisayarınızda mutlaka bir virüs programı bulunmalıdır.

Windows 10’a geçin ve bilgisayarlarınızı güncel tutarak Windows 10’un en yeni güvenlik özelliklerinden faydalanın.

Gelen her maili tıklamamak, kaynağını bilmediğiniz mailleri de açmadan silmeniz gerekiyor.