2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
İŞKUR İş Başı Eğitim Programı
Haber     2019-04-02 10:34:04
İŞKUR İş Başı Eğitim Programı
İŞKUR günlük 85 TL ücretle kursiyer alıyor.

Türkiye iş ve işçi bulma kurumu İŞKUR bu kez mesleğiyle ilgili deneyim kazanmak isteyen insanlar için destek veriyor. İş başı eğitim programı kapsamında deneyimsiz adaylar günlük 85 tl devlet desteğiyle hem eğitim görüp hem para kazanabilecekler. Peki programa katılma koşulları, program süresi ve sonrasında uyulması gereken kurallar nedir? Program ne kadarlık bir süreyi kapsamaktadır? 






Programdan yararlanma şartları

Kuruma kayıtlı işsiz olmak 

15 yaşını tamamlamış olmak

İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hışmı veya eşi olmamak

Emekli olmamak

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak.

Program başlama tarihinden önceki 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma

Ayrıca programdan yukarıdaki şartları sağlayan öğrenciler ve  tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da yararlanabilirler.

Programın süresi

İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanacaktır.

Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.

Program süresi boyunca alınacak karşılanacak giderler 

Katılımcı zaruri gideri (Günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL)

Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 85 TL zaruri gider ödenecektir.

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince karşılanacaktır.

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi

Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri

Programa ilinizde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine giderek istediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.