2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Botnet Saldırısı
İnternet     2017-07-11 10:12:33
Botnet Saldırısı
Botnet, uzaktan yönetilen ve kötü amaçlı yazılım bulaşmış çok sayıda bilgisayarın oluşturduğu ağlardır. Botnet saldırıları oldukça güçlü bir saldırı çeşididir.  Botnetlerin internette fidye yazılımlarından daha fazla tehdit oluşturmasının sebebi %100'lük başarı oranı ile yürütebilmesidir.
Bu saldırı karşısında sistem gönderilen her pakete cevap veremez ve yanıt veremez duruma gelir. Bu durumda da sunucu çökmüş olur. 
Botnet ağı demek yine botnet içerisinde yer alan yüzlerce bilgisayar anlamına geldiği için her bilgisayara istenilen her şey yapılabilmektedir. Yani bilgisayarlarda kayıtlı kullanıcı adı ve şifreler, web site şifreleri, banka hesap bilgileri çalınabilmektedir. Yine botnet ağı telefonlardan da oluşabilir. Android telefonu hackleyen bir hacker istediği gibi bu telefonlardaki kullanıcı adı ve şifreleride çalabilir. Bu gibi saldırılardan korunabilmek için kesinlikle bilgisayarlarınıza güçlü bir antivirüs programı kurmanız gerekir. Kuracağınız antivirüs programı ile tam anlamıyla korunma sağlayabilirsiniz.