2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Apple kendi arama motorunu geliştiriyor! Google’a rakip mi olacak?
Teknoloji     2.06.2022 11:35:44
Apple kendi arama motorunu geliştiriyor! Google’a rakip mi olacak?
Apple WWDC etkinliğine birkaç gün kala birçok kişi, bazı önemli değişikler bekliyordu. Son haberlere göre Apple, Google’ın yerini alabilecek bir arama motoru geliştiriyor. Amerikalı bir blog yazarının yaptığı bu paylaşımın yanı sıra konferansta neler olacağı hakkında çeşitli paylaşımlar yaptı. Firmanın bir arama motoru üzerinde çalıştığını dile getiren Scoble, bunun nasıl veya ne şekilde olacağı konusunda şimdilik bir bilgi olmadığını belirtti.Arama motoru dendiği zaman akla ilk olarak Google geliyor. Bu nedenle, Apple'ın kendi arama motorunu kullanıcılara benimsetmesi için oldukça büyük çaba göstermesi gerekiyor. Apple, iOS ve macOS sistemlerinde varsayılan olarak kendi arama motorunu kullanarak uzun vadede bu amacına ulaşabilir.
                                  
Arama motoru Siri odaklı olacak
Apple’ın kendi arama motorunu kurduğuna dair söylentiler yıllardır devam ediyor. Teknoloji yazarı Robert Scoble geçtiğimiz günlerde WWDC’de tanıtılacağını düşündüğü gelişmeleri bir Tweet dizisiyle paylaştı. Scoble özellikle artırılmış gerçeklik konusunda önemli çalışmalar olduğunu belirtti.
Potansiyel Apple arama motorunun en büyük satış noktası ise muhtemelen artan kullanıcı gizliliği olacaktır. Apple, “gizliliğin temel bir insan hakkı” ve “temel değerlerimizden biri” olduğu konusuna vurgu yaparak son yıllarda rakiplerinden ayrışmak için büyük çaba gösterdi.
Google 10 yıldan fazladır iPhone’ların seçili arama motoru olarak kullanılıyor. İddiaya göre Google Apple’a arama motoru anlaşması için her yıl 8 ile 12 milyar dolar arasında para ödüyor. Eğer bu anlaşma Adalet Bakanlığı tarafından engellenirse, Apple iPhone’ları içinbir alternatif sağlamak zorunda kalabilir