2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Sağlık ve Sporu Cepten Takip Dönemi
Teknoloji     2015-04-30 16:48:00
Sağlık ve Sporu Cepten Takip Dönemi
Akilli cep telefonu ve algilayicilarin gelismesiyle beraber saglik ve spor ile ilgili aktiviteleri cep telefonuyla takip dönemi de basladi.Akilli telefonlarin yayginlasmasi ile  kullanim alanlarida artiyor.Bu alanlardan biri de saglik degerlerinin ve spor aktivitelerinin takibi
Cep telefonuna yüklenen  uygulamalar ile günlük adim miktarindan, yakilan kaloriye, katedilen mesafeden, uyku düzenine kadar bir dizi veriyi takip edilebiliyor.
Yüklenen uygulamalarin büyük bir çogunlugu ücretsiz olarak kullaniliyor.Bazi uygulamalarda kullanici kan sekeri, tansiyon gibi verileri manuel girerek kendine bir 'saglik geçmisi' olusturabiliyor.
Bu veriler doktora gösterilerek önceki saglik durumu hakkinda bilgi aktarilabiliyor.

Google'in geçtigimiz aylarda tanittigi Fit uygulamasi ücretsiz olarak kullanilabiliyor. Temelde adim sayma islevine sahip olan uygulama 100'e yakin aktiviteyi takip edebiliyor.
Bir kez akilli telefonu yüklendikten sonra otomatik olarak adim saymaya baslayan uygulamada hedef de belirlenebiliyor. Bu sayede günlük hedeflere ulasilip ulasilmadigi takip edilebiliyor. Simdilik sadece Android isletim sistemli mobil cihazlarla uyumlu olan uygulama, Google Play online uygulama magazasindan ücretsiz olarak indirilebiliyor.