2021 European Technology Winner 2021 European Technology Winner
BLOG
Apple Maps iOS 8 ile Yenileniyor
İnternet     2014-03-15 10:58:05
Apple'ın yeni iOS'u olan iOS 8 ile ilgili söylentiler, teknoloji dünyasında dolaşmaya başladı.

Apple Maps ilk olarak iOS 6'da ortaya çıkması ile birlikte beraberinde bazı sorunlar getirmişti. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, uygulamadaki bazı eksikliklerden ve sistemde yer alan özelliklerin tam olarak düzgün bir şekilde çalışmamasından dolayı yakınmıştı. Google Maps, App Store'da yer alan Apple'ın harita uygulamasından bile daha çok ilgi görmesi ile birlikte kullanıcılar için vazgeçilmez bir harita servisi olduğunu, bir kez daha gözler önüne seriyor. Fakat bu durum, analistlerin yayınlamış olduğu yeni raporlara göre iOS 8 ile dengeleri değiştirebilir.

apple maps

Yayınlanan raporlara göre, Apple'ın son dönemlerde satın aldığı BroadMap, HopStop, Embark gibi şirketler, Apple Maps'te yer alan bilgilerin daha doğru olmasını sağlayacak. Harita üzerinde yer alan işaretler bu satın almalarla birlikte artıyor ve yeni sürümde artık noktalar daha doğru yerlerde olacak. Yapılacak olan iyileştirmeler ile birlikte navigasyon artık daha performanslı bir hale gelecek.

Konu ile ilgili yayınlanan teknoloji haberlerine göre, iOS 8'de yer alacak olan Maps, bazı mega şehirler için toplu ulaşım haritaları oluşturacak. Ayrıca Apple Maps'ın yenilenmesi ile birlikte haritanın gerçeklik payının artacağı da söyleniyor. Fakat bu gelişmeler ilerleyen yıllarda kendini yavaş yavaş gösterebilir.